Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Stefan Molders | Molders Media - Woensdag 20 Juni 2021

    Vilt, absoluut onmisbaar bij zelfmaakmode

    Unieke voordelen van vilt

    Aan het gebruik van vilt zijn verschillende uitstekende voordelen verbonden. In eerste instantie kan ze bijvoorbeeld in verschillende diktes worden aangekocht. We onderscheiden bijvoorbeeld een dikte van 1.5mm, 2mm en 3mm. Wanneer je wil kiezen voor een zelfklevende variant dan ben je aangewezen op een mooie dikte van 2mm. De viltstoffen die zijn terug te vinden in het aanbod hier bij Stoffen-Online.nl kunnen niet alleen worden gebruikt voor het vervaardigen van eigen mode, daarnaast kunnen ze ook toegepast worden in decoratie, bekleding evenals voor diverse hobby gerelateerde doeleinden. Dat vilt ongekend veelzijdig is blijkt eveneens uit de verschillende kleuren waarin ze voorkomt. Wil je graag een kleurrijke creatie maken bestaande uit verschillende kleuren waardoor ze over een echt unieke look & feel beschikt? Ook in dat geval is het beslist de moeite waard om gebruik te maken van vilt.


    Vilt in verschillende vormen

    Vilt is vandaag de dag verkrijgbaar in tal van verschillende vormen. Uiteraard kan je er voor kiezen om gewoon standaard vilt aan te kopen, maar er bestaat ook zoiets als plakvilt of zelfklevend vilt. Beide soorten vilt kunnen zoals de naam reeds laat vermoeden gewoon gekleefd worden. Ze vormen dan ook een zeer eenvoudige mogelijkheid om extra details aan te brengen op bijvoorbeeld kledingstukken, maar kunnen ook dienst doen als extra beschermlaag. Het feit dat vilt eveneens verkrijgbaar is in zelfklevende vorm zorgt er in ieder geval voor dat het één van de meest toegankelijke stoffen is. Zelfs mensen die met andere woorden nog slechts over een beperkte ervaring beschikken kunnen doorgaans moeiteloos met vilt uit de voeten. Zoals eerder reeds aangegeven geldt dit overigens niet uitsluitend voor het creëren van eigen kledingstukken. Wat bijvoorbeeld te denken van leuke decoratiestukken voor in je interieur? Of misschien wil je wel gewoon een leuk knutselwerk maken voor in je interieur? In al deze gevallen kan het gebruik van vilt een directe meerwaarde betekenen!


    Verkrijgbaar in diverse kleuren

    Wanneer je zelf mode of bijvoorbeeld een ander project wenst te realiseren met behulp van stoffen kan het gebeuren dat je één of meerdere kleuren in gedachten hebt. Vilt is gelukkig niet alleen maar verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, je kan ze ook aankopen in diverse kleuren. Uiteraard is er het standaard zwart, maar daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog rood, antraciet, een speciale crème-kleur, wit, donkergroen en nog tal van verschillende, andere kleuren. Welke uitstraling jouw project of jouw eigen gemaakte mode uiteindelijk ook moet gaan krijgen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Probeer ook zeker eens een combinatie van meerdere kleuren uit in vilt. Het levert ongetwijfeld een verrassend veelzijdig en uniek eindresultaat op dat ook anderen zullen weten te waarderen. In ieder geval, wat je ook wenst te maken, de mogelijkheden die je door middel van vilt worden aangeboden zijn haast eindeloos!

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking