Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Vragen of kom je er niet helemaal uit?

  Neem contact met ons op

  Wij helpen je graag verder!

  Batik Stof bestellen

  Batik stof is geschikt voor o.a. interieur, decoratie, kleding. Bij ons kunt u verschillende dessins en kleuren batikstoffen online kopen. Toon meer

  Categorieën

  Eigenschappen

  Materiaal

  Motief

  Kleur

  Breedte

  Gewicht per m2

  Prijs

  -
  54 Producten

  Bekijk bij Stoffen Online onze uitgebreide collectie Batik Stoffen. De van origine Javaanse stoffen kenmerken zich door de kleurrijke en innovatieve druktechnieken. De Batik stof van Stoffen Online is van een hoge kwaliteit, 100% katoen en weegt 140 gram per m2. Batik stof is uiterst geschikt voor kleding maar denk ook eens aan decoratie toepassingen om een unieke Indische sfeer te creëren.

  Batik is een manier om stof te versieren met verf. Batikstoffen komen uit Azie, met name Indonesie, Afrika of India. Van batik stoffen wordt kleding gemaakt of de stoffen worden gebruikt in het interieur zoals wandkleden en tafelkleden. Batikken is een kunstvorm die al eeuwenlang bestaat. Deze kunstvorm is in de jaren veranderd en landen hebben deze kunstuiting ook overgenomen.

  Batik Techniek

  Als men een stof wil batikken, wordt er eerst een gedeelte van de stof met was beschilderd. Die delen waar was op zit, nemen geen verf op. Dan wordt de stof geverfd, daarna wordt de was verwijderd. Dan krijgt men geverfde stoffen met verschillende vormen en patronen. Er zijn verschillende technieken om te batikken. Om het batikproces te vergemakkelijken wordt er een stempel gebruikt. Door deze stempel meerdere malen te gebruiken, ontstaat er een patroon.

  Batik stijlen

  Vooral in Indonesië en dan voornamelijk op Java wordt er veel aan Batikken gedaan. Er zijn zoveel kleurrijke batikstoffen en verschillende afbeeldingen. Die afbeeldingen en kleurschakeringen zijn ook per regio anders. Mensen uit Azië herkennen de doeken aan de afbeeldingen en zien waar een batikstof vandaan komt. Onze batikstoffen zijn van 100% katoen en 140 cm breed en ,140 gram m2. De batikstoffen zijn voorzien van mooie vogels, bloemen, vormen, patronen en kleurrijke afbeeldingen. De batikstoffen worden gebruikt voor kleding, tassen, kleden en decoratie.

     Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking