Imitatiebont is gemaakt van synthetische vezels en garens. Er zijn diverse soorten van imitatiebont : Gebreid imitatiebont: traditioneel op rondbrei machines,  boa knit, double raschel knit. en Geweven imitatiebont.

De vezels en garens die veelal gebruikt worden zijn : Modacryl, Acryl en Polyester. We zijn tegenwoordig in staat om door gebruik van de meeste fijne garens ( denier ) en technieken, bijna exacte kopieën te maken van het echte bont. Wij verkopen zeer hoogwaardige kwaliteiten.
Een leek kan het verschil niet meer zien. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige nieuwe vezels en garens.

Dat alleen echt bont een luxe uitstraling heeft is verleden tijd, Stoffen Online biedt imitatiebont aan dat nagenoeg niet te onderscheiden is van echt bont. 
Deze (imitatie)bontjes zijn uitvoerig bestudeerd en nagemaakt, alle facetten zijn in detail uitgewerkt met als eindresultaat de perfecte vervanger voor het echte bont!

Wat maakt het hoogwaardige imitatiebont dan zo bijzonder? 

Het bont wat wij verkopen is zo realistisch dat het verschil moeilijk te zien of zelfs te voelen is. Er is dus geen reden meer te bedenken om te kiezen voor echt bont.
De collecties die wij in de afgelopen jaren hebben verkocht gaan veel verder dan alleen standaard dierenhuiden, we hebben veel designs in de collectie in verschillende kleuren en uitvoeringen om er voor te zorgen dat u bij de Stoffen Online altijd kan vinden wat u zoekt.